Romantiska resmål för alla personligheter


Sitter ni och drömmer om att åka iväg på en romantisk semester bara ni två, men rosblad på golvet och en middag i solnedgången är inte riktigt er grej.

Välj istället ett resmål efter era personligheter och intressen. Vad är ni allra mest intresserade av och vilken typ av resa skulle det bli om ni kombinerade de två. Ni som tycker om att drömma er bort i historiska filmer kanske ska välja att åka till staden som favoritfilmen utspelar sig i. De som är intresserade av att följa olika sporter och ta del av betting kanske ska välja en aktiv träningsresa eller åka och titta på en större sporthändelse.

För de speltokiga & sportintresserade

Lockas ni av casinospelens magiska, neonupplysta värld finns det flera alternativ att välja mellan. Från Las Vegas i USA till Macao i Kina, det finns något för alla stilar och smaker. För de som gillar att kombinera spel och sport anordnar flera resebolag sportresor där man t.ex. åker till Barcelona och tittar på fotboll eller åker till Kanada för att se på ishockey. Är man intresserad av hästkapplöpning och trav anordnas det årligen stora, prestigefyllda tävlingar över hela Europa.

För de aktiva

Det blir allt mer populärt med träningsresor. Från Mallorcas solvarma stränder till Central Parks grönska (eller vinterskrud), det är bara att välja vilken plats som lockar mest. I USA har det blivit populärt med resor som går ut på att besöka olika gym och testa på olika träningstrender. Detta kombineras givetvis med en vistelse på ett lyxigt hotell där man kan vila upp sig efter en dag som garanterat har varit svettig och rolig.

För de snötokiga

Lockas ni av snö och is finns det även här flera platser att vända sig till. Är det de Skandinaviska fjällen och dess skidorter som lockar er, eller vill ni ta ett längre kliv ut i världen? I USA och Kanada finns världsberömda Aspen med sina långa skidbackar och spahotell. I Europa sträcker sig bergskedjan Alperna och det är bara att välja om man vill besöka den franska, italienska eller österrikiska delen.

 

För historieälskarna

Om ni vill ta del av så mycket historia som möjligt ligger hela världen för era fötter. Är ni intresserade av Mayarikets tusenåriga historia kanske en tripp till Sydamerikas Guatemala och Honduras skulle passa. Eller lockar en resa genom Europas spännande historia? Städer som Prag, Budapest och Paris berättar alla historier om svunna tider och historiens vingslag kan känns av på fler platser än en.

 

För soldyrkarna

Är ni soldyrkare som helst av allt vill åka dit där det är som alla varmast?  Då gäller det att studera väderleken. Bara för att det är kallt i Skandinavien betyder det inte att kylan har tagit ett grepp om hela världen. Men det är inte bara värmen ni ska fokusera på. På flera platser runt ekvatorn råder det oväderstider under vinterhalvåret och det kan vara en fördel att inte enbart titta på flygstolspriser och det förutspådda vädret. 

Romantiska resmål för alla personligheter
Är det den här utsikten som lockar er mest? Bilden är tagen av Tony Hisgett och finns här.